Nieuws

Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

19/11/20
Foto van de uitzending Karrewiet
Embedded thumbnail for Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens stelde op 18 november online het jaarverslag 2019-2020 voor. 'Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan' is de rake titel. Corona heeft het leven van kinderen en jongeren serieus overhoop gehaald. Met de eerste lockdown kwamen hun rechten onder druk te staan. De scholen gingen dicht, de speelpleinen ook. Uit een bevraging #jongerenovercorona bleek dat kinderen en jongeren heel erg leden onder de lockdown.

Kinderrechtencommissaris spreekt jongeren moed in tijdens coronaperiode

10/11/20
Foto van Caroline in videoboodschap, corona, november 2020

Corona drukt opnieuw een zware stempel op het leven van kinderen en jongeren. De kinderrechtencommissaris is trots op hoe kinderen en jongeren hiermee omgaan en moedigt hen aan om zeker met iemand te praten als het moeilijk is. Of om naar Awel.be te surfen. Bekijk de videoboodschap. 

Donkere gedachten

14/10/20
Foto van campagnebeeld Donkere gedachten

Met #donkeregedachten wil WAT WAT het taboe rond mentaal welzijn doorbreken en jongeren tonen dat ze niet alleen zijn met hun donkere gedachten. 8 jongeren nemen hierin het voortouw en delen in 4 YouTube-afleveringen openhartig hun eigen moeilijke momenten. Zit je met vragen? Op watwat.be/donkere-gedachten vind je tips om om te gaan met donkere gedachten. Je vindt er ook het kaartspel met gespreksstarters dat de jongeren in de reeks gebruiken.

Pagina's