Het verhaal van Azim

Foto van Azim

"Ze mogen mij toch niet op mijn gezicht slagen?"
Azim, 16 jaar

"Een paar weken geleden ben ik echt totaal geflipt. Iedereen bekijkt ons als krapuul. Wij worden heel dikwijls geviseerd. Sommige flikken zijn ok, maar andere controleren ons wel vier keer per dag. En toen was ik het beu. Ik kan mij niet herinneren wat er precies gebeurd is. Maar er is zwaar gevochten. Jamal onze buurtwerker en mijn vader hebben hebben toen de Klachtenlijn gebeld."

"Ik heb toen met mevrouw Inge gesproken. Zij zei dat ik een klacht kon indienen bij de Dienst Intern Toezicht van de Politie. Ik heb toen een brief geschreven. En Inge van de Klachtenlijn ook om mij te steunen, en ook om te vragen haar op de hoogte te houden.

Een week of twee later werden we dan uitgenodigd op een gesprek. Mijn vader en ik en ook Inge van de Klachtenlijn hebben toen een gesprek gehad met iemand van de Dienst Intern Toezicht. Die meneer zei dat de agenten hadden toegegeven dat ze te ver waren gegaan. Ja, en ik ook. Ik kan soms nogal opvliegend zijn. Zeker als ik het gevoel krijg dat ik niet eerlijk behandeld wordt. Het was geen gemakkelijk gesprek. Zeker in het begin niet. Het was goed dat Inge erbij was. Maar, ik ben toch content dat we erover gebabbeld hebben."

 

Heb jij soms ook het gevoel dat je niet correct behandeld wordt? Zocht je overal hulp maar kan of wil niemand iets doen?

Contacteer dan de Klachtenlijn. Gratis en vertrouwelijk. We helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.