Het verhaal van Eddy, papa van Matthias

Foto van Matthias

"Opsluiten in een berghok, dat kan toch niet?" Eddy, papa van Matthias

Eddy, papa van Matthias: "Matthias was heel erg kwaad op een paar pesters. De leerkracht sloot hem op in een berghok om af te koelen."

"Volgens de directeur is dit geen straf maar een vorm van 'time-out' om kinderen tot rust te laten komen. Ze worden eventjes apart gezet. Maar toch niet in een berghok? Ik vroeg raad aan de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Zij gingen kijken op school. Op aandringen van de Klachtenlijn stippelde de school een time-out beleid uit. Nu zijn er tenminste afspraken over wat, hoe, wanneer, waar en waarom. Zo heeft een 'time-out' tenminste zin."

Heb je ook het gevoel dat je niet correct wordt behandeld? Zocht je overal hulp, maar wil of kan niemand iets doen? Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Of het nu gaat om een situatie op school, in de gezondheidszorg, de jeugdzorg of de hulpverlening, op school, in de sportclub, op straat, in de jeugdbeweging... Of je voelt je slecht behandeld door de overheid of een officiële dienst? Bel, mail, schrijf of surf en wij helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.