Het verhaal van Esra

Foto van Esra

"Waarom mag ik niet naar huis? Ik begrijp dat niet." Esra, 16 jaar

Esra: "Door problemen thuis woon ik al drie jaar in een instelling. Nu gaat het al beter, maar toch mag ik van de consulent nog altijd niet op weekend. "Het is nog te vroeg", zegt ze. Maar niemand legt mij uit wat dat wil zeggen. Iedere keer als ik mijn consulent bel is ze er niet of heeft ze geen tijd. Als ik haar dan toch kan spreken dan zegt ze altijd hetzelfde.

Mijn vriend zei dat de Klachtenlijn mij wel zou verder helpen. Ik heb toen de Klachtenlijn gebeld en Inge heeft dan eerst een onderzoek gedaan. Ze heeft gesproken met de consulent. Inge heeft mij toen geduldig uitgelegd waarom de consulent zo voorzichtig is. Als alles goed blijft gaan, dan zal ik binnenkort wel vaker naar huis mogen. Maar stap voor stap, niet onmiddellijk een heel weekend. We hebben nu afgesproken dat de consulent toch probeert om elke twee weken met mij te spreken. Zodat ik kan begrijpen wat er allemaal gebeurt." 

Heb jij het gevoel dat je niet correct wordt behandeld? Zocht je overal hulp maar kan of wil niemand iets doen?

Contacteer de Klachtenlijn. Gratis en vertrouwelijk. Wij helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.