Het verhaal van Jef

Jef, 10 jaar

"Deze 'dril' was er toch zwaar over?"
Jef, 10 jaar

Dit jaar op kamp was echt niet te doen.  OK, ik maakte 's nachts kabaal. Ze mogen mij ook straffen maar dit was er echt over.  Ze haalden mij uit mijn bed, plakten mijn mond toe en bonden me vast op een stoel.  Mijn ouders spraken achteraf met de leiding maar die zeiden dat ik niet moest overdrijven. Dat ik daar op kamp moet tegen kunnen. Wie niet luisteren wil, krijgt 'dril'.  Toen heeft mijn papa de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat gebeld. Ze brachten ons in contact met de federatie-API. Een API is een  'aanspreekpersoon integriteit'. Die API heeft de problemen onderzocht en opgelost. De Klachtenlijn volgde het mee op."

Heb je ook het gevoel dat je niet correct wordt behandeld? Zocht je overal hulp maar wil of kan niemand iets doen? Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Of het nu gaat om een probleem in de jeugdbeweging, de sportclub, op school of in je buurt, op straat... Bel, mail of surf en wij helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.