Het verhaal van Liesbeth, mama van Louise

Mama Liesbeth en dochter Louise

"Het ziekenhuis kan toch niet verbieden dat ik bij mijn dochter ben?"
Liesbeth, mama van Louise

Liesbeth, mama van Louise: "Mijn dochter ligt op intensieve zorgen na een zware operatie. We krijgen maar een half uurtje bezoek, maar Louise vindt dat veel te weinig."

"Eerst lag ze op pediatrie. Ik mocht zelfs bij haar overnachten. Maar dan volgde een risicovolle operatie. Ze verhuisde naar intensieve zorgen, waar we -net als iedereen- maar een half uurtje bezoek kregen. Louise is nog maar 13. Ze was doodsbang en vroeg naar ons. Toch wilde de dokter geen uitzonderingen maken. De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommisariaat bemiddelde bij de dokter en de sociale dienst van het ziekenhuis. Eindelijk werd er rekening gehouden met de noden van onze dochter."

Heb je ook het gevoel dat je niet correct wordt behandeld? Zocht je overal hulp, maar wil of kan niemand iets doen? Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Of het nu gaat om een situatie in het ziekenhuis, de jeugdzorg of de hulpverlening, op school, in de sportclub, op straat, in de jeugdbeweging... Of vermoed je dat de overheid of een officiële dienst je kind niet correct behandelt? Bel, mail, schrijf of surf en wij helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.