Het verhaal van Lukas

Lukas, 15 jaar

"Waarom moet ik een gedragscontract krijgen?"
Lukas, 15 jaar

Lukas: "Die leraar wiskunde heeft echt een pik op mij."

"Ik hang het soms uit, ja. Maar ik niet alleen. Die leraar wiskunde gaf mij van alles de schuld. Hij zette mij voor 't minste buiten. Ik kon niks meer goed doen. En toen ben ik uitgevlogen tegen hem. Ik kon er niet meer tegen. Ik heb mij geëxcuseerd maar hij wou zelfs niet praten met mij. De directeur gaf mij een gedragscontract en zei dat ik maar beter kon oppassen. Hij wou ook al niet luisteren naar mij. Toen heb ik de Klachtenlijn gebeld. Zij hebben gezorgd dat ik een serieus gesprek kreeg met de directeur en mijn ouders en daarna ook met de leraar wiskunde. Ik heb toen ook kunnen vertellen hoe ik mij voelde en hij ook. We hebben afspraken gemaakt en het lijkt nu beter te gaan."

Wil je meer weten over straffen op school en je rechten als leerling? Lees PDF Straffe school! (393.63 kB)

Heb je ook het gevoel dat je niet correct wordt behandeld? Zocht je overal hulp, maar wil of kan niemand iets doen? Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Of het nu gaat om een situatie op school, in de jeugdzorg of de hulpverlening, in de sportclub, op straat, in de jeugdbeweging... Of je voelt je slecht behandeld door de overheid of een officiële dienst? Bel, mail, schrijf of surf en wij helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.