Het verhaal van Samir

't Is toch niet omdat ik uitgesloten ben, dat ik geen recht heb op nota's?
Samir, 16 jaar

Samir: "Ik ben uitgesloten, maar ik heb toch recht op nota's en taken?
Binnenkort zijn 't examens. Ik ben uitgesloten omdat ik een aantal keer agressief ben geweest. De school zegt dat ik een gevaar ben, maar ik ben dat uitdagen zo beu. En nu zit ik dus thuis. Ik krijg geen les, geen nota's, geen taken, niks. Dat kan toch niet! Mijn broer sprak met de directrice en de leerlingenbegeleider, maar die zeiden dat ik daar eerder had moeten aan denken. Toen belde ik de Klachtenlijn. Die hebben gepraat met de directrice en mijn klastitularis. Niet alle problemen zijn opgelost, maar nu krijg ik tenminste nota's en kan ik me voorbereiden op de examens. En als ik vragen heb, dan mag ik mailen met mijn klastitularis."
 

Wil je meer weten over straffen op school of je rechten als leerling? Lees PDF Straffe school! (393.63 kB)

Heb je ook het gevoel dat je niet correct wordt behandeld? Zocht je overal hulp, maar wil of kan niemand iets doen? Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Of het nu gaat om een situatie op school, in de sportclub, op straat, in de jeugdzorg,…  Of je voelt je slecht behandeld door de overheid of een officiële dienst?  Bel, mail of surf en wij helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.