Het verhaal van Seppe

"Ze mogen me toch niet zomaar uitsluiten?"
Seppe, 10 jaar

Seppe: "Mijn ouders hadden ruzie met de trainer. Daar kan ik toch niks aan doen?"

"Ik voetbal graag en goed. Maar volgens mijn ouders sta ik meer langs de kant dan op het veld. Na de zoveelste ruzie met de trainer, besloot de club me uit te sluiten. Maar ik had daar toch allemaal niks mee te maken?  Mijn broer ging nog praten met de voorzitter. Niets hielp. Uiteindelijk belde mijn nonkel naar de Klachtenlijn. Die bracht ons in contact met het Meldpunt van Voetbal Vlaanderen. Er werd een clubondersteuner ingeschakeld die met ons kwam praten en ook met de club ging praten. Nu kan ik terug gaan trainen. Iedereen heeft het recht op voldoende speelkansen. Al die tijd kon ik rekenen op de steun van de Klachtenlijn."

Heb je ook het gevoel dat je niet correct wordt behandeld? Zocht je overal hulp, maar wil of kan niemand iets doen? Klop dan aan bij de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Of het nu gaat om een situatie in de sportclub, op school, op straat, in de jeugdbeweging... Of je voelt je slecht behandeld door de overheid of een officiële dienst? Bel, mail, schrijf of surf en wij helpen je verder.

Stuur een klacht

Wat kan de Klachtenlijn voor jou doen?

Je voelt je niet correct behandeld? Je hebt een klacht over je rechten? Je zit vast? De Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissa­riaat helpt jou verder.