Nieuws

Gewoon Complex

08/01/21
Foto van een rennende jongen

Het Kinderrechtencommissariaat organiseerde op 5 februari 2021 de Webinar ‘Gewoon complex’. Jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord. We interviewden de jongeren zelf,  hun ouders en professionals. Hoe kijken zij naar de 'problemen'? Wat hebben die jongeren nodig? Waar zien ze oplossingen?

Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

19/11/20
Embedded thumbnail for Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens stelde op 18 november online het jaarverslag 2019-2020 voor. 'Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan' is de rake titel. Corona heeft het leven van kinderen en jongeren serieus overhoop gehaald. Met de eerste lockdown kwamen hun rechten onder druk te staan. De scholen gingen dicht, de speelpleinen ook. Uit een bevraging #jongerenovercorona bleek dat kinderen en jongeren heel erg leden onder de lockdown.

Gezocht: kinderen en jongeren die iets willen zeggen over de familierechter

12/10/20
Foto van een meisje

Spreekrecht in de familierechtbank: wat kan beter?
Samen met Gezinsbond zoeken we kinderen en jongeren die willen vertellen over hun ervaring met de familierechtbank. Zij kunnen er hun stem laten horen telkens als een zaak hen aanbelangt, bijvoorbeeld als hun ouders scheiden.

Pagina's