Actueel

Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

19/11/20
Embedded thumbnail for Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens stelde op 18 november online het jaarverslag 2019-2020 voor. 'Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan' is de rake titel. Corona heeft het leven van kinderen en jongeren serieus overhoop gehaald. Met de eerste lockdown kwamen hun rechten onder druk te staan. De scholen gingen dicht, de speelpleinen ook. Uit een bevraging #jongerenovercorona bleek dat kinderen en jongeren heel erg leden onder de lockdown. Ze misten hun vrienden en familie, ze wilden naar school en de jeugdbeweging.

Gezocht: kinderen en jongeren die iets willen zeggen over de familierechter

12/10/20
Foto van een meisje

Spreekrecht in de familierechtbank: wat kan beter?
Samen met Gezinsbond zoeken we kinderen en jongeren die willen vertellen over hun ervaring met de familierechtbank. Zij kunnen er hun stem laten horen telkens als een zaak hen aanbelangt, bijvoorbeeld als hun ouders scheiden.

#jongerenovercorona: De resultaten

27/05/20
Foto van jongen met mondmasker
Embedded thumbnail for #jongerenovercorona: De resultaten

Meer dan 44.000 kinderen en jongeren lieten zich horen in de online-enquête.
We peilden naar hun belevingen en behoeften tijdens de coronaperiode. Benieuwd naar de resultaten? Die vind je in het onderzoeksrapport en ons advies. De vragen gingen over thuis, schoolwerk, contact met vrienden, hoe ze zich voelen, waar ze zich zorgen over maken en wat helpt in coronatijden.

Pagina's