Actueel

Derde jaarverslag over leven in gesloten en besloten jeugdinstellingen

29/03/21
Foto bij de aankondiging voorstelling Jaarverslag CVTJ

Woensdag 31 maart 2021 stelt de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen haar derde jaarverslag voor. Hoe waken de maandcommissarissen over de rechten van jongeren in gesloten en besloten jeugdinstellingen? Waar loopt het goed en waar knelt het? Wat zijn de aanbevelingen? >> Volg het live via het Vlaams Parlement.

Webinar Gewoon Complex

08/01/21
Foto van een rennende jongen

Het Kinderrechtencommissariaat organiseerde op 5 februari 2021 de Webinar ‘Gewoon complex’. Jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord. We interviewden de jongeren zelf,  hun ouders en professionals. Hoe kijken zij naar de 'problemen'? Wat hebben die jongeren nodig? Waar zien ze oplossingen?

Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

19/11/20
Embedded thumbnail for Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens stelde op 18 november online het jaarverslag 2019-2020 voor. 'Laat kinderrechten nooit meer in lockdown gaan' is de rake titel. Corona heeft het leven van kinderen en jongeren serieus overhoop gehaald. Met de eerste lockdown kwamen hun rechten onder druk te staan. De scholen gingen dicht, de speelpleinen ook. Uit een bevraging #jongerenovercorona bleek dat kinderen en jongeren heel erg leden onder de lockdown. Ze misten hun vrienden en familie, ze wilden naar school en de jeugdbeweging.

Pagina's