Derde jaarverslag over leven in gesloten en besloten jeugdinstellingen

29/03/21
Foto bij de aankondiging voorstelling Jaarverslag CVTJ

Woensdag 31 maart 2021 stelt de Commissie van Toezicht voor jeugdinstellingen haar derde jaarverslag voor. Hoe waken de maandcommissarissen over de rechten van jongeren in gesloten en besloten jeugdinstellingen? Waar loopt het goed en waar knelt het? Wat zijn de aanbevelingen? >> Volg het live via het Vlaams Parlement.

Bespreking in de Commissie voor Welzijn van het Vlaams Parlement om 10 uur
Voorzitter van de Commissie van Toezicht en kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens geeft een inkijk in de vaststellingen en aanbevelingen. Daarna stellen de Vlaamse volksvertegenwoordigers vragen. 
Dit jaarverslag bundelt de verslagen van de maandcommissarissen van werkingsjaar 2020 over alle jeugdinstellingen. Het volgt de aanbevelingen van het vorige werkjaar op en formuleert opnieuw aanbevelingen om de rechten van jongeren in geslotenheid te versterken. 

Extra uitzending om 13 uur met interview met twee maandcommissarissen

  • Ook op 31 maart zendt Commissie van Toezicht op YouTube een eigen voorstelling van het jaarverslag uit. Die uitzending start om 13 uur en duurt een uurtje. 
  • Caroline Vrijens blikt terug op het voorbije jaar en schetst de belangrijkste aanbevelingen.
  • Secretaris Inge Schoevaerts van de Commissie van Toezicht praat met Hilde Florquin (maandcommissaris van de gemeenschapsinstelling De Grubbe-Everberg) en Eef Goedseels (maandcommissaris van de gemeenschapsinstelling De Kempen- campus De Markt) over hun ervaringen. 
  • Daarna volgt een korte reflectie van Wouter Beke, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. 
  • Een jongere uit een gemeenschapsinstelling sluit af met een rapnummer.

>> Bekijk deze uitzending vanaf 31 maart 2021 - 13 uur