Informatiefolders

Jij bent iemand die zich dagelijks inzet voor kinderen en jongeren. Ongetwijfeld botst jij al eens op onrecht tegenover hen. Vaak vind je een oplossing, soms ook niet. Wanneer je vast zit of niemand iets kan doen voor de minderjarige, kan de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat misschien helpen.
 
Je kan zelf met ons contact opnemen of de jongeren, kinderen en ouders informeren en doorverwijzen. Daartoe hebben we voor jou een informatiepakket ontwikkeld met materiaal voor verschillende doelgroepen:
  • een informatiefolder + poster voor jou als professional: dit gaat over de werking van de Klachtenlijn
  • een informatiefolder + posters voor jongeren: wanneer je denkt dat een jongere onze hulp nodig heeft, dan kan je de folder meegeven
  • een informatiefolder + poster voor ouders: wanneer ouders optreden als vertegenwoordiger van hun kind, dan kan je hen deze folder meegeven
 
Afhankelijk van de organisatie of dienst waarvoor je werkt zal het ene informatieproduct meer aansluiten bij jouw werking dan het andere. Je kan kosteloos, naargelang de doelgroepen waarmee je in contact komt, verschillende informatieproducten bijbestellen.

Folder jongeren

Kom je in contact met jongeren die niet correct behandeld werden? Wil je hen informatie over de Klachtenlijn meegeven? Geef hen dan deze folder.

Je kan de folder ook bestellen.

Voorbeeld niet beschikbaar

Folder ouders

Deze folder is voor ouders van kinderen en jongeren die niet correct behandeld werden. De folder legt uit wat de Klachtenlijn kan doen.
 

Je kan de folder ook bestellen.

Voorbeeld niet beschikbaar

Folder Professionals

Botst jij in je werk op onrecht tegenover kinderen en jongeren? Geraakt het probleem niet opgelost? Lees in deze folder wat de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat kan doen.
Je kan de folder ook bestellen.

Voorbeeld niet beschikbaar