Kinderrechteneducatie

Bent u op zoek naar fris educatief materiaal rond kinderrechten met echte verhalen van kinderen en jongeren, boordevol weetjes en tips?  Het Kinderrechtenverdrag in kinder-en jongerentaal? Bekijk dan zeker dit materiaal.
Of neem contact op met de 'tZitemzo (de Kinderrechtswinkel) of surf naar www.schoolforrights.be of www.unicef.be.

Het Kinderrechten­verdrag in kindertaal

De Kinderrechtenrap. Dé song van het jaar door Kapitein Winokio, Joke van Leeuwen en tientallen kinderen. Vanaf 5 jaar. Met animatieclip en karaokeversie. Ga aan de slag met deze PDF Lesmap Filosoferen over Kinderrechten (7.88 MB) voor kleuter- en lagere school. En met dit PDF partituur (50.44 kB), speel je het helemaal zelf!

De Bende van :P. 3 helden vechten voor jouw rechten! met verhalen van kinderen, weetjes, spelletjes en tips. Vanaf 9 jaar. Een boekje van 'tZitemzo i.s.m. de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat.  Bekijk ook de filmpjes 'De Bende van P. - The Movie'. Bestel je exemplaren van De Bende via info@kinderrechtswinkel.be (enkel verzendingskosten). Lesbrieven op www.tzitemzo.be

Het Kinderrechten­verdrag in jongerentaal

Magazine over jongerenrechten:
'T ZITEMZO:  jouw rechten, jouw leven.
Met interviews, getuigenissen, heel veel tips. Hapklaar, vanaf 14 jaar. PDF EXTRA: Katern 30 jaar Kinderrechtenverdrag. (3.78 MB)

Een magazine van 'tZitemzo i.s.m. de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Bestel gratis via tZitemzo of 09/ 233 65 65 (enkel verzendingskosten). Download de gratis lesbrieven.

Rollenspel over de werking van de Klachtenlijn:
Serieus?!? het geestige pijnlijke rollenspel over de werking van de Klachtenlijn van het Kinderrechtencommissariaat. Aan de hand van 5 cases krijgen jongeren een breed beeld en genuanceerde antwoorden op vragen en problemen waar ze niet zelden zelf mee geconfronteerd worden. PDF Download het rollenspel hier. (1.32 MB)