Gewoon complex. Jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord

Agressie, gedragsproblemen, crisis, ADHD, ASS, isolatie, medicatie, politie, jeugdrechter, psychiatrie, time-out, carrousel van voorzieningen, gesloten instelling: het zijn allemaal woorden die vaak vallen bij ‘jongeren met complexe problematieken’. Laat ze over zichzelf vertellen of hoor een ouder een beeld van hun kind schetsen, en je hoort dezelfde woorden. Maar vooral zoveel andere: welke toekomst ze voor zichzelf dromen, wat ze graag doen in hun vrije tijd, welke mensen ze een warm hart toedragen en voor wie ze graag zorgen. Het zijn gewone jongens en meisjes met complexe problematieken.
In ‘Gewoon complex’ laten we jongeren met complexe problematieken en hun ouders en professionals aan het woord. Het dossier combineert de analyses van professionals - wat zijn de grootste struikelblokken in de hulpverlening voor kinderen en jongeren met complexe problematieken, en hoe kunnen die vermeden worden? – met de ervaringen van de jongeren en de ouders. Hoe omschrijven jongeren en ouders hun problemen? Hoe kijken zij naar zichzelf? Wat hebben ze nodig? En waar zien zij oplossingen?
We sluiten het dossier af met ideeën voor verbetering van de jongeren, ouders en professionals en beleidssuggesties van het Kinderrechtencommissariaat.

Publicatiegegevens

Uitgeverij
Kinderrechtencommissariaat
Aantal pagina's
100
ISBN
9789077021439
Doelgroep
beleidsmedewerkers
docenten
leerkrachten
ruim publiek
scholen
Publicatiedatum
Publicatietype
rapport
Thema
beleid en regelgeving cultuur, jeugd, sport, media en toerisme
jeugd
kinderen en jongeren
kinderrechten

Bestel per post

Heb je graag een fysiek exemplaar? Deze publicatie kan je gratis bestellen.