Kinderrechteneducatie

Wil je graag werken rond kinderrechten, met echte verhalen van kinderen en jongeren, weetjes en tips? Bekijk dan zeker eens dit materiaal. Je kan ook contact opnemen met tZitemzo of surfen naar www.schoolforrights.be of www.unicef.be

Het kinderrechtenverdrag in kindertaal

De kinderrechtenrap 

Een catchy song van Kapitein Winokio, Joke van Leeuwen en tientallen kinderen. Met animatieclip en karaokeversie Ga aan de slag met deze Lesmap Filosoferen over Kinderrechten en met foto van de cover voor kleuter- en lagere school of speel het liedje helemaal zelf met deze partituur. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Bekijk hier de animatieclip:

Animatieclip De Kinderrechtenrap
Image
Inkleurposter Kinderrechten

Inkleurposter Kinderrechten: jouw rechten staan zwart/ wit op papier. Geef ze kleur.

In deze grote tekening gaan kinderen op zoek naar 12 rechten-figuren en kleuren ze in. Je kan er in de klas of jeugdbeweging een groepsgesprek rond voeren. Of hang de poster op in je lokaal. Voor kinderen van 5 tot 10 jaar.

Bekijk en bestel
 

De Bende van :P. 3 helden vechten voor jouw rechten! (vanaf 9 jaar)

Een boekje van ‘tZitemzo i.s.m. het Kinderrechtencommissariaat, met verhalen van kinderen, weetjes, spelletjes en tips. 
 

Het Kinderrechtenverdrag in jongerentaal

Image
'tZitemzo: jouw rechten, jouw leven
Het Kinderrechtenverdrag in jongerentaal

tZitemzo: jouw rechten, jouw leven

Een magazine van tZitemzo in samenwerking met het Kinderrechtencommissariaat, met interviews, getuigenissen en tips. Voor jongeren vanaf 13-14 jaar.

Bekijk en bestel
 

Serieus?!? Rollenspel over de klachtenwerking van het Kinderrechtencommissariaat

Serieus?!? is het geestige, pijnlijke rollenspel over de klachtenwerking van het Kinderrechtencommissariaat. Aan de hand van 5 cases krijgen jongeren een goed beeld en genuanceerde antwoorden op vragen en problemen waar ze vaak zelf mee geconfronteerd worden.