Ik zoek hulp als Jongere

Ben je op zoek naar hulp omdat je rechten niet gerespecteerd worden? Wij luisteren naar je verhaal en zoeken samen met jou naar een oplossing. Dat doen we gratis en in alle vertrouwen.

Respect voor je rechten

Alle rechten van kinderen en jongeren tot 18 jaar staan in het Kinderrechtenverdrag. Ze gaan over onderwijs, gezondheid, vrije tijd, jeugdhulp, diversiteit, armoede, justitie …

Maar soms worden je rechten niet gerespecteerd. Je wordt niet correct behandeld. Zo kan er bijvoorbeeld iets mislopen op school, in je sportclub, je jeugdbeweging, in de jeugdzorg of de hulpverlening. Of je voelt je slecht behandeld door iemand van de overheid of een officiële dienst. Geraakt je probleem maar niet opgelost? En zocht je overal hulp, maar kan of wil niemand iets doen? Contacteer dan onze klachtenlijn. Wij helpen je verder, gratis en vertrouwelijk.

Image
Cover klachtenfolder jongeren

Wat doen we voor jou?

Het Kinderrechtencommissariaat onderzoekt klachten over onrecht tegenover kinderen en jongeren.

  • We luisteren naar je probleem.
  • We leggen je uit wat je rechten zijn en wat je zelf kan doen.
  • We onderzoeken je klacht als je rechten niet gerespecteerd werden.
  • We komen tussen of bemiddelen tussen jou en de mensen waarover je klacht gaat.
  • We doen niets zonder jouw toestemming. Je vertrouwen is heel belangrijk voor ons.
  • We zoeken samen met jou naar een oplossing.
  • We zoeken iemand die je kan helpen als wij dat niet kunnen.
  • Soms wijst een klacht op een tekort aan goede wetgeving. Dan vragen we de overheid om hier iets aan te doen. Zo proberen we voor alle kinderen en jongeren iets te veranderen.

Wie helpt je verder?

Caroline, Inge, Chris, Michaël, Dominique, Yentl en Tine. Je kan ons gratis bellen, mailen en schrijven of een klacht sturen via het formulier op deze website. Je kan ook een afspraak maken. Als je dat wil, komen we naar je toe.

Zoek je informatie, advies of een luisterend oor?

Logo CLBchat.be
Je kan je verhaal vertellen, een vraag stellen,… of samen met je chatbegeleider bekijken wat je zou willen bereiken, en hoe je dat kan aanpakken.
Logo Awel
Awel, de telefonische en onlinehulplijn voor kinderen en jongeren
Logo Wat Wat
WAT WAT, een platform dat jongeren informeert en leidt naar hulp en advies

Contacteer ons

Heb je een probleem dat niet opgelost raakt en zoek je hulp? Contacteer ons. Wij luisteren, onderzoeken klachten over kinderrechten en bemiddelen. Gratis en vertrouwelijk.
Bel gratis onze klachtenlijn of mail ons.