Week tegen pesten

Geweld
Geestelijke gezondheid

We zijn aan het einde gekomen van de week tegen pesten. En natuurlijk deden wij mee.

Het is zo belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen en zichzelf mogen zijn, niet enkel deze week maar elke dag van het jaar.

Nog te vaak hebben ze het gevoel dat ze er niet bij horen omdat ze gepest worden of uitgesloten worden.

Dat kan op school zijn maar ook in hun vrije tijd in de sportclub bijvoorbeeld of online.

We moeten er alles aan doen om pesten te bestrijden want het kwetst kinderen en laat sporen na die soms heel lang blijven hangen.

Te vaak wordt het niet gezien of niet serieus genomen en dat moet stoppen. We kunnen pesten aanpakken.

En als je zelf gepest wordt, blijf er vooral niet mee zitten. Weet dat het nooit oké is en het jouw fout niet is. Praat erover en zoek steun op school of thuis of ga naar allesoverpesten.be   

Nieuws

Geweld

KRC steunt de week tegen pesten

Het Kinderrechtencommissariaat steunt de week tegen pesten. Elk kind heeft recht om veilig op te groeien en beschermd te worden tegen pesten. Het is super belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen en zichzelf kunnen zijn.
Lees meer Lees meer
Geweld

Ook ik hou mijn ogen open

De Europese Commissie lanceert een campagne om aandacht te vragen voor slachtoffers van geweld, zowel kinderen als volwassenen. #eyesopen richt zich in de eerste plaats tot de sociale kring van de slachtoffers en spoort hen aan hun ogen open te houden zodat ze slachtoffers van misdrijven kunnen (h)erkennen en helpen.
Lees meer Lees meer