Het verhaal van Carine, mama van Mo

"Waarom geven ze die andere jongens voorrang?"

Carine, mama van Mo
Image
Foto van Carine en Mo

Carine getuigt: "Mijn zoon Mo is 15 en wil verwarmingsinstallateur worden. Daarom wou hij vorig jaar starten in de richting Metaal. Die richting zat vol en in afwachting van een plaats moest hij de richting Bouw volgen. In het vierde jaar zou hij dan wel kunnen overstappen naar Metaal. Maar er was nog geen plaats. De directeur vertelde mij dat er in de loop van het schooljaar nog wel een plek zou vrij komen en dat Mo dan ‘eerste keuze’ was. Ik weet nog dat ik toen vroeg of we daarvan nog een brief zouden krijgen maar de school zei dat dat niet nodig was."

Foto van Mo

“De directeur zei dat de school wel beter wist welke richting ik best volg. Maar dat gaat hier wel om mijn toekomst, hè!”  
 

Mo, 15 jaar

Carine vertelt verder: "Een paar maanden later bleek dat er twee andere gasten voorrang kregen. Ik ben toen gaan klagen bij de directeur maar die zei dat er helemaal geen definitieve beloftes waren gemaakt. Toen was ik echt heel kwaad.  De directeur zei dat we dan maar van school moesten veranderen als we niet content waren."

Zo hielp het Kinderrechtencommissariaat 

Carine: "Op aanraden van mijn neef, hebben we dan maar het Kinderrechtencommissariaat gebeld. Het ging hier wel om de toekomst van mijn zoon! De school kan toch niet zomaar in zijn plaats beslissen wat hij moet studeren? Chris van het Kinderrechtencommissariaat heeft toen gesproken met de directeur en de leerlingenbegeleider van de school. Chris zei dat ze niet echt correct waren omgegaan met Mo's inschrijving. Gelukkig is het probleem nu opgelost. Mo mag na de kerstvakantie starten in 4 Metaal.  En Chris heeft er ook voor gezorgd dat ze hem helpen met het inhalen van de gemiste leerstof. Ze noemen dat een remediëringstraject."