Bedankt vrijwilligers maandcommissarissen

Kinderrechtencommissaris bedankt vrijwilligers maandcommissarissen

In de week van de vrijwilliger – maar eigenlijk verdient dit elke week aandacht – bedankt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens in een filmpje de maandcommissarissen bij de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen. 

'Wat jullie doen is echt fantastisch. Een mega dikke dankjewel voor jullie inzet voor de jongeren die in de gemeenschapsinstellingen en in de voorzieningen veilig verblijf verblijven. Bedankt om elke maand bij de jongeren langs te gaan, om toe te zien op hun rechten en hoe ze behandeld worden.
Dat betekent heel veel voor deze jongeren. Jullie bemiddelen in naam van de jongeren en praten met begeleiders of directie als jongeren daarom vragen.' 

Nieuws

Stampen voor Vrede

SOS Kinderdorpen en Ketnet organiseren ‘Stampen voor Vrede’. Hiermee willen ze kinderen een platform geven om op te komen voor de rechten van alle andere kinderen die leven in conflictgebieden. Kinderen in Vlaanderen stampen om vijf voor twaalf in de ochtend van 27 maart 2024.
Lees meer Lees meer
Onderwijs
Welzijn en gezondheid

Pyjamadag

De kinderrechtencommissaris steekt alle kinderen en jongeren die door ziekte niet naar school kunnen, een hart onder de riem op pyjamadag.
Lees meer Lees meer
Geweld

KRC steunt de week tegen pesten

Het Kinderrechtencommissariaat steunt de week tegen pesten. Elk kind heeft recht om veilig op te groeien en beschermd te worden tegen pesten. Het is super belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen en zichzelf kunnen zijn.
Lees meer Lees meer