Geef jongeren ook in 2024 een stem

Beleidsbeslissingen raken kinderen en jongeren van dichtbij. En de gevolgen van keuzes voor morgen voelen zij het langst. 

Er zijn 1,3 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren onder de 18 jaar, maar zij kunnen niet stemmen. Toch weten zij vaak het best wat ze nodig hebben. Ze tonen ons de weg.

Geef jij die jonge generatie ook in 2024 een stem? Laten we samen bouwen aan een samenleving die kiest voor kinderen en hun rechten. Een samenleving waarin kinderen kunnen bloeien en groeien.

Allerbeste wensen van het Kinderrechtencommissariaat

Caroline Vrijens * Leen Ackaert * Michaël Bouchez * Hilde Cnudde * Tine De Winter * Sarah Meys * Isabel Moerman * Yentl Roels * Julie Ryngaert * Inge Schoevaerts * Eline Strik * Dominique van den Akker * Els Van Hemelrijck * Sofie Van Rumst * Jean Pierre Verhaeghe * Chris Vleugels
 

Image
Geef jongeren ook in 2024 een stem

Nieuws

Geweld

KRC steunt de week tegen pesten

Het Kinderrechtencommissariaat steunt de week tegen pesten. Elk kind heeft recht om veilig op te groeien en beschermd te worden tegen pesten. Het is super belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen en zichzelf kunnen zijn.
Lees meer Lees meer
Jeugdhulp
Jeugdrecht Politie Justitie

27 maart voorstelling jaarverslag CVTJ

Woensdag 27 maart 2024 stelt de Commissie van Toezicht voor Jeugdinstellingen (CVTJ) haar nieuw jaarverslag voor in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement. We verwelkomen u graag vanaf 9.45 uur, starten om 10.30 uur en eindigen om 12 uur.
Lees meer Lees meer
Identiteit en diversiteit
Adoptie en afstamming
Gezin

Pauze voor interlandelijke adoptie meer dan nodig, maar voldoende?

De meldingen, klachten en signalen op het Kinderrechtencommissariaat en de rechten van kinderen die in het geding zijn, nopen ons tot een grote terughoudendheid en voorzichtigheid bij interlandelijke adoptie. Spreken over een toekomst voor interlandelijke adoptie, is te voorbarig. Er zijn nu vooral eerst gepaste en gedurfde beleidskeuzes nodig. Niet alleen voor toekomstige adoptiekinderen, de huidige generatie adoptiekinderen, maar ook voor volwassenen geadopteerden. Dat is de overheid aan hen verplicht. 
Lees meer Lees meer
Kinderrechtenbeleid
Gezin

Warmste week

‘Mijn wens is een zorgeloze jeugd voor elk kind, omringd door mensen die altijd, onvoorwaardelijk voor hen klaarstaan, steun bieden en hen opvangen als nodig.’ sprak kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens tijdens #dewarmsteweek in Brugge.
Lees meer Lees meer