Geweldloze opvoeding is fundamenteel recht voor elk kind

Geweld

België blijft achter in de strijd tegen geweld op kinderen en is bij de drie laatste landen in de EU zonder een verbod op geweld in de opvoeding. Uit een enquête van Defence for Children International blijkt dat bijna de helft van de Belgische bevolking het nog gepast vindt om een kind te slaan. Een wettelijk verbod is een sterk maatschappelijk signaal en moet gepaard gaan met sensibiliseringscampagnes, extra ondersteuning van gezinnen en begeleiding. Een wetsartikel zal een sterk ontradend effect hebben voor mensen om geweld te gebruiken en zal mensen alerter maken. Sinds 1979 al toont Zweden dat een goed onderbouwd wettelijk verbod het geweld en de aanvaarding van geweld in de samenleving sterk vermindert.

Lees het volledige opiniestuk hier.

Image
Foto stop geweld

Nieuws

Geweld

KRC steunt de week tegen pesten

Het Kinderrechtencommissariaat steunt de week tegen pesten. Elk kind heeft recht om veilig op te groeien en beschermd te worden tegen pesten. Het is super belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen en zichzelf kunnen zijn.
Lees meer Lees meer
Geweld
Geestelijke gezondheid

Week tegen pesten

We zijn aan het einde gekomen van de week tegen pesten. En natuurlijk deden wij mee.
We moeten er alles aan doen om pesten te bestrijden want het kwetst kinderen en laat sporen na die soms heel lang blijven hangen.
Lees meer Lees meer
Geweld

Ook ik hou mijn ogen open

De Europese Commissie lanceert een campagne om aandacht te vragen voor slachtoffers van geweld, zowel kinderen als volwassenen. #eyesopen richt zich in de eerste plaats tot de sociale kring van de slachtoffers en spoort hen aan hun ogen open te houden zodat ze slachtoffers van misdrijven kunnen (h)erkennen en helpen.
Lees meer Lees meer