Kinderrechtencommissariaat viert 25e verjaardag

Het was een mix van ernst en feest. 25 jaar Kinderrechtencommissariaat vierden we met een academische zitting in het Vlaams Parlement: interviews met boeiende gasten, panelgesprekken, lezingen, muziek en een drankje en hapje achteraf. Bekijk de korte documentaire met de highlights van onze 25e verjaardag en 25 jaar Kinderrechtencommissariaat.

De drie kinderrechtencommissarissen van die 25 jaar blikten voor- en achteruit. Samen met internationale kinderrechtenexperten keken we over het muurtje. Hoe gaan andere landen om met kinderrechten? Wat is er nodig?

De 'founding mothers' van het Kinderrechtencommissariaat vertelden over 1997, het jaar waarin alles begon. In gesprek met Vlaamse volksvertegenwoordigers zoomden we in op de uitdagingen voor kinderrechten in Vlaanderen vandaag. Xavier Taveirne leidde alles in goede banen.

Vlaams Parlementsvoorzitter Liesbeth Homans opende de zitting en minister Benjamin Dalle sloot af. Het vocaal ensemble met leerlingen van Kunsthumaniora Brussel zorgden voor twee fantastische muzikale intermezzo's. Nadien sloten we af met een hapje en een drankje.

Het was een topfeest! Trots op onze verwezelijkingen, vol moed voor de uitdagingen.  #geefmeergewichtaankinderrechten

Nieuws

Stampen voor Vrede

SOS Kinderdorpen en Ketnet organiseren ‘Stampen voor Vrede’. Hiermee willen ze kinderen een platform geven om op te komen voor de rechten van alle andere kinderen die leven in conflictgebieden. Kinderen in Vlaanderen stampen om vijf voor twaalf in de ochtend van 27 maart 2024.
Lees meer Lees meer
Onderwijs
Welzijn en gezondheid

Pyjamadag

De kinderrechtencommissaris steekt alle kinderen en jongeren die door ziekte niet naar school kunnen, een hart onder de riem op pyjamadag.
Lees meer Lees meer