Kinderrechtencommissaris krijgt VRG-Alumniprijs

Op 8 maart 2024 reikte het Vlaamse Rechtsgenootschap (VRG) van de rechtenfaculteit van de KU Leuven de VRG-Alumniprijs uit aan kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens.
Die prijs zet de uitzonderlijke prestaties van een van de bijna 30.000 afgestudeerde juristen in de kijker. De kinderrechtencommissaris krijgt de prijs voor haar ‘toewijding aan het waarborgen van de rechten en het welzijn van kinderen’. Ze treedt daarmee in de voetsporen van bekroonde alumni als Jef Vermassen, Christophe Deborsu en Fernand Huts.

Bij de uitreiking van de prijs waren er veel lovende woorden van Christian Denoyelle (Leidend) Jeugdrechter
Rechtbank van eerste aanleg Antwerpen. We onthouden ook dat in het leven van Caroline Vrijens het getal 3 een grote betekenis speelt: ze is de oudste van 3 kinderen, heeft zelf 3 kinderen, studeerde aan 3 universiteiten en werd de 3e kinderrechtencommissaris.

De kinderrechtencommissaris draagt de prijs op aan alle moedige en wijze kinderen en jongeren die ze al tegenkwam op haar pad. Die vaak ondanks tegenslag een ongelooflijke veerkracht tonen. Die voor anderen willen zorgen, die mee het woord nemen om andere kinderen en jongeren te helpen.

Image
Kinderrechtencommissaris ontvangt VRG-Alumniprijs
Kinderrechtencommissaris krijgt VRG-Alumniprijs
Kinderrechtencommissaris ontvangt VRG-Alumniprijs

Nieuws

Stampen voor Vrede

SOS Kinderdorpen en Ketnet organiseren ‘Stampen voor Vrede’. Hiermee willen ze kinderen een platform geven om op te komen voor de rechten van alle andere kinderen die leven in conflictgebieden. Kinderen in Vlaanderen stampen om vijf voor twaalf in de ochtend van 27 maart 2024.
Lees meer Lees meer
Onderwijs
Welzijn en gezondheid

Pyjamadag

De kinderrechtencommissaris steekt alle kinderen en jongeren die door ziekte niet naar school kunnen, een hart onder de riem op pyjamadag.
Lees meer Lees meer