Alja migreerde uit Rusland en vertelt over haar tocht in de podcast 'Heimat'

Asiel en migratie

In 2000 verhuisde Alja als tienjarige vanuit Kaliningrad naar Gent. Na 22 jaar is ze nog steeds op zoek naar antwoorden. In de podcast 'Heimat' (thuisland) praat Alja over haar ervaringen. Over migratie, haar parcours in België, het Rusland dat ze achterliet, de zoektocht naar een thuis.

>> Beluister de podcast op Spotify : http://bit.ly/3Jeq0oB

Maakster van de podcast, Julie Weyne, praatte meer dan een jaar lang met Alja en stelde vragen. Ze sprak ook met experten zoals VRT-journalist Jan Balliauw, professor Ilse Derluyn en advocaat Benoit Dhondt. Allemaal zijn ze te horen zijn in deze prachtige podcast die je hier kan beluisteren: Heimat | Podcast op Spotify . HEIMAT is een productie van Julie Weyne. De muziek is van Olga Mentchik en Evelien Dockx verzorgde het sounddesign.

Image
Alja op een brug toen ze jong was, podcast Heimat

Nieuws

Asiel en migratie

Opvang van niet-begeleide minderjarigen gaat van kwaad naar erger

Sinds vorige week is er in België niet langer een opvangplaats voor alle minderjarigen die hier zonder hun ouders aankomen. Al bijna een jaar sturen we signalen uit over het gebrek aan opvang voor die niet-begeleide minderjarigen. We blijven ook protesteren tegen de extra kwetsbaarheidscriteria en de willekeurige selectie van die kinderen en jongeren. (foto: © Samus social)
Lees meer Lees meer