Stampen voor Vrede

SOS Kinderdorpen en Ketnet organiseren ‘Stampen voor Vrede’. Hiermee willen ze kinderen een platform geven om op te komen voor de rechten van alle kinderen die leven in conflictgebieden. 

Stampen voor Vrede’ start op zaterdag 16 maart en kent zijn tussentijdse apotheose op woensdagochtend 27 maart 2024 om vijf voor 12 in de ochtend. Dan stampen Vlaamse kinderen in basisscholen simultaan op de grond. Zodat de wereld niet davert van bommen, maar van intensief gestamp op de grond.

Oorlog laat kinderen niet onberoerd

Kinderen in Vlaanderen blijven niet onberoerd bij het nieuws dat ze opvangen via internet, sociale media en radio. Ze hebben vragen of een mening over de conflicten in de wereld en wat dat betekent voor andere kinderen. En het brengt ook heftige emoties naar boven, zoals angst, boosheid of verdriet.

Kinderen komen op voor kinderrechten

Door met de voeten te stampen op de grond, kunnen ze zich uiten, weten ze zich gehoord en komen ze op voor hun rechten. 
Ze vestigen de aandacht op de verwoestende impact van gewapende conflicten op kinderen wereldwijd en roepen zo op tot actie om de veiligheid van elk kind te waarborgen, in lijn met de fundamentele kinderrechten.

Het Kinderrechtencommissariaat steunt deze actie van SOS Kinderdorpen en Ketnet om de stem van kinderen luider te laten klinken.

Educatief materiaal

Ouders en leerkrachten vinden informatie op sos-kinderdorpen.be en op Ketnet.be. Op Ketnet staat een educatief pakket staat met tips voor concrete activiteiten voor kleuters tot het zesde leerjaar van de basisschool.

Bron van dit bericht: website sos-kinderdorpen.be

Stampen voor vrede

Nieuws

Onderwijs
Welzijn en gezondheid

Pyjamadag

De kinderrechtencommissaris steekt alle kinderen en jongeren die door ziekte niet naar school kunnen, een hart onder de riem op pyjamadag.
Lees meer Lees meer
Geweld

KRC steunt de week tegen pesten

Het Kinderrechtencommissariaat steunt de week tegen pesten. Elk kind heeft recht om veilig op te groeien en beschermd te worden tegen pesten. Het is super belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen en zichzelf kunnen zijn.
Lees meer Lees meer